Weerzien

Etappe 12, 28 mei 2014

Michel: Meyrieu-les-Étangs – Crest – 137 km
Raph: Pijnacker (NL) – Crest (F) – 1014 km (waarvan 0 op de fiets)
Totale afstand Michel: 1348 km
Totale afstand Raph: 1054 km

Vandaag staat in het teken van het weerzien. Om 4 uur ‘s ochtends vertrekt Raph samen met Antoinette, hun kinderen Meyha (15) en Faye (10), en Michel’s kinderen Valentijn (14) en Madelief (9) in een volgeladen auto naar Zuid-Frankrijk. De eerste bestemming: Dijon. Daar zijn we al om half twaalf en moet de fiets worden opgehaald die Raph een dag eerder heeft achtergelaten bij een hotel. Gedurende de dag hebben Michel en Raph via SMS contact, want de bedoeling is dat we ‘s avonds met zijn allen op dezelfde camping staan. Voor de kinderen is het een verrassing.

Via de SMS laat Michel weten dat hij op dat moment in Les Grand Serres zit en dat het zijn bedoeling is om Crest te halen, 80 kilometer verderop. Verder schrijft hij: “Doe mijn best om camping Les Clorinthes te halen, maar met pap in de benen en heel veel klimmen kan mijn motto alleen maar zijn: ‘pijn is fijn’!”

Het laatste stuk naar Crest wordt de landelijke route genomen; misschien komen we Michel onderweg wel tegen. Maar helaas, we zien hem niet. Als we in Crest zijn aangekomen laat Michel weten dat het nog vijf kwartier zal duren totdat hij er is. Gelukkig heeft de camping een zwembad; dat is de perfecte afleiding. Meyha en Faye was al opgevallen dat het zwembad niet lijkt op het zwembad van de foto’s op de eindbestemming, dus die worden snel bij het complot betrokken.

Foto van Michel die Madelief omhelst
Madelief heeft haar verder erg gemist

Als Michel arriveert, hebben Madelief en Valentijn aanvankelijk niks in de gaten. De blik in hun ogen als ze in de gaten krijgen dat hun vader naar ze staat te kijken is ‘priceless’, zoals ze bij Mastercard plegen te zeggen. Op het memorabele weerzien volgt een gezellige avond. Maar we gaan vroeg naar bed, want iedereen is doodop.

Foto van een auto met op het dak een dakkoffer en een fiets
Het (tijdelijke) vervoermiddel van Raph richting de Mont Ventoux, op de camping in Crest.
Ervoor staat het vervoermiddel van Michel.