De zwaarste dag

Etappe 11, 27 mei 2014

Michel: Thoirette – Meyrieu-les-Étangs – 123 km
Raph: Dijon – Pijnacker (NL) – 680 km (waarvan 0 fietskilometers)
Totale afstand Michel: 1211 km
Totale afstand Raph: 1054 km

Voor Michel is vandaag de allerzwaarste dag van de reis. Het is de hele dag nat en koud. Na 30 kilometer moet hij zich, compleet doorweekt, opwarmen in Poncin. ‘s Middags wordt de regen minder, het miezert dan alleen nog maar. Misschien komt het door het weer, maar ook de route lijkt vandaag minder mooi. Na 100 kilometer wordt het nog zwaar, met klims van 10 procent. Op de camping in Meyrieu-les-Étangs, ten zuidoosten van Lyon, kan hij eindelijk een warme douche nemen en droge kleren aantrekken.

Foto van de TGV Lyria in Gare de Lyon, Parijs
Vandaag is Raph’s vervoermiddel een hogesnelheidstrein.
Dit is de TGV Lyria in Gare de Lyon, Parijs

Raph valt het vooral zwaar dat hij niet kan fietsen vandaag. Begin je er net lekker in te komen, moet je alweer wat anders doen. Zijn vervoermiddel vandaag is een TGV en die raast met 300 kilometer per uur richting Nederland. De afstand die 10 dagen fietsen kostte wordt met de trein in amper vijf uur overbrugd. En morgen gaat-ie weer terug naar Dijon, ditmaal met de auto en vijf passagiers, om er zijn fiets op te halen. Vandaar gaat het vervolgens verder richting de Mont Ventoux.

2 gedachten over “De zwaarste dag”

  1. Ho Michel en Ralph, Erg leuk om de reisverslagen te lezen. Hopelijk is Ralph veilig overgekomen met gezin. Ik wens jullie veel succes met de laatste rotten. Groet, Henk

  2. De laatste loodjes van de tocht … en dan die “kale” nog!
    We hebben veel respect voor jullie doorzettingsvermogen; de omstandigheden waren toch wel erg zwaar af en toe, hebben we begrepen!
    We blijven jullie volgen. Sterkte en hopelijk ook veel plezier\voldoening\trots\.. en daarna rust….

Reacties zijn gesloten.