Wonderschoon!

Etappe 3, 19 mei 2014

Heythuysen – Kreuzau (D) – 109 km
Totale afstand: 317 km

De rit van vandaag was prachtig, of zoals de Duitsers zeggen: Wunderschön. Meteen na de grens met Duitsland reden we al langs de Roer (Ruhr op zijn Duits). De route was bovendien bijna volledig onverhard. Dat klinkt misschien niet zo best, maar het tegendeel was het geval. Voor het grootste deel was het een goed onderhouden zandpad, dus zonder irritante kuilen. Soms was er een stukje geasfalteerd, maar dat had echt niet gehoeven, omdat de kwaliteit van het wegdek er bepaald niet beter op werd. Voor een racefiets is zo’n wegdek waarschijnlijk een gruwel, maar het grote voordeel voor ons was dat we geen racefietser zijn tegen gekomen. De weg rijdt weliswaar wat minder snel, maar het feit dat je praktisch geen rekening hoeft te houden met gemotoriseerd verkeer is ook wat waard.

Kortom: de Groene Weg route door Duitsland is tot dusverre een schot in de roos gebleken. Zonder de routekaart hadden we waarschijnlijk vooral over verharde wegen gereden en de weg moeten delen met auto’s en vrachtwagens. Heel benieuwd hoe lang dit nog zo doorgaat; tot dusverre hebben we al een kilometer of 90 op deze manier afgelegd.

foto van Michel op een paadje langs de Ruhr
Af en toe moest je een stukje omrijden, maar was er wel een smal paadje langs de rivier. Op de foto ziet het er prachtig uit, maar echt praktisch was het niet.

Vandaag hebben we in de buurt van Wassenberg onze eerste mijlpaal bereikt: 250 kilometer. Een vijfde van het beoogde totaal en daar hebben we minder dan 2,5 dag over gedaan. Tot dusverre verloopt de reis helemaal volgens plan.

Michel heeft vandaag tegen de zadelpijn twee fietsbroeken tegelijk aangetrokken. En Raph heeft last van tintelende vingers tijdens het fietsen. En samen hebben we last van oude-mannenkwalen zoals gevoelige knieën. Da’s wel iets om in de gaten te houden. Maar er is gelukkig nog niet iets dat tot onoverkomelijke problemen leidt.

3 gedachten over “Wonderschoon!”

 1. De paar dagen oppas op de kinderen van Michel zijn heel gezellig, zonder problemen verlopen. Vanmorgen hebben we afscheid van ze genomen en vanmiddag gaan ze naar Jonneke. Overigens een prachtige foto vandaag. Jullie hebben ongetwijfeld een mooi rit achter de rug. Hopelijk zullen er nog vele volgen … met wat minder lichamelijke ongemakken!
  Heel veel plezier, succes , kilometers en mooi weer!

  Cock en Jan

 2. Hoi mannen
  We volgen jullie, vooral omdat wij in augustus die kant opgaan!
  Is het een idee om jullie campingervaringen ook te benoemen??
  In elk geval HEEL veel succes!
  Ferry en Mieke Kroes

  1. Als het er on de blog niet van komt, dan kunnen en willen we na afloop wel onze ervaringen met jullie delen; is dat ook bruikbaar?
   De ervaringen tot dusverre:
   1. Kreuzau: verlopen camping; de route gaat er dwars doorheen. 10 euro voor 2 peronen en een tent. Heerlijke warme douche, toilet stinkt.
   2. Gerolstein: mooi gelegen camping, vanaf de brug over de rivier is het 1,5 km klimmen. Receptie open van 9 tot 5(!). Schoon. Kamperen kostte 15 euro; warm douchen kost 50ct voor 8 minuten.
   3. Grevenmacher (in Luxemburg): nette camping met gratis wifi. Kost net geen 15 euro. Eenvoudig bereikbaar.

Reacties zijn gesloten.